søndag 12. mai 2013

Vårharr

Både jeg og Andreas hadde lyst til å teste harren, og 5 mai ble dagen for turen satt. Jeg kom meg latterlig seint avgårde, så vi var ikke oppe på plassen før rundt 12 tida. Vi tenkte kanskje det ville bli folksomt på denne fine dagen, men der tok vi feil. Det var kun noen bygningsarbeidere utenom oss når vi kom. Vannet var lavt, og det var passelig med strøm i renna. Jeg hadde ikke ståltrua, men lukta av for og det fantastiske været gjorde at det hadde blitt en bra tur uten fisk også. Det ble det ikke. Etter snaue 5 minutter med agn i vannet, så nappa det hos Andreas. Han kunne melde om stor fisk, og jeg var storfornøyd med at det faktisk nappa hos en av oss. Desverre slapp denne fisken, og Andreas var mildt sagt misfornøyd. Intet annet å gjøre enn å hive ut feedern igjen. Det tok ikke lang tid før det igjen nappa hos Andreas, og denne fulgte med helt inn. Denne var ”liten” i forhold til den andre jeg mista forteller Andreas. Andreas fikk sin fisk opp på matta og jeg glimtet bort på stanga mi i tide og utide.

”Oj, det må være napp?” sier jeg mens jeg titter bort
”Ja, det er napp, tilslag nuuu!” sier Andreas

Et par skritt og jeg kroker, og den sitter. Andreas legger harren sin i håven, og setter håven i vannet. Jeg er passe nervøs med min første harr i andre enden. Håvingen går smertefritt etter at harren har sparka i fra seg. Da har vi plutselig to harr i håven. Det hadde vært vrient å håndtere de to alene, da harr ofte omtales som ”vederbuk på speed”. Derfor var det greit å være to.

Andreas sin veide 780 og min veide 950. Jeg var strålende fornøyd, både over ny art og at det ble action så kjapt. Vi ble selvsagt rimelig gira og stengene var kjapt uti igjen. Hos meg ble det ikke mange flere napp, hos Andreas ble det derimot 4 fisk til. 1050-680-1030-780. Det ble bagging for Andreas, jeg er fornøyd med arten og den størrelsen etter andre turen etter harr. Utover ettermiddagen stilna det og Sondre fra SFK Eidsvollingen kom. Han fikk knepet en harr blant nappene han hadde. Absolutt en godkjent dag og et nydelig vær. Synd vi satt med sola i nakken ;)

                                      950 (legg merke til Andreas sin harr som svømmer utover)

                                                                               780

                                                                         Dubblare


                                                                                 1050

                                                                                680

                                                                              1030

                                                                             770

                                                          

                                                                        Fiska på!

                                                                          Simen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar