mandag 21. oktober 2013

Høstkarper


Høsten min har vært preget av mye jobbing, og lite fiske. Derfor skulle det bli godt å fiske litt igjen. Jeg har tidligere på forsommeren prøvd å få noen av de  vriene karpene til å la seg lure, men dette har ikke vært enkelt. Det eneste som dukket opp var 3 stk av karpens grønne slekning, noe som var hyggelig da det var spesielt en slik en jeg hadde hatt i tankene. Utover det, så har hverken skjellere eller speilkarpene spilt på lag med meg, før slutten av August.

Endelig litt tid til fiske, kompasspila ble retta mot vannet jeg hadde slitt med på forsommeren. Ikke full av mot var det duket for den første turen. Jeg, Charlie og Knut var på tur, og ikke lenge etter at jeg hadde ankommet, fikk Charlie en karpe som han fikk styrt gjennom blekkebeltet. Fantastiske fisker disse speilkarpene, rett under 5 kg klokka den inn som. Det ble god stemning og alle hadde gørtrua på napp på morrakvisten......

Null napp på morrakvisten selvssagt. Ny tur ble planlagt og potensielle grunner til failure ble analysert. Definitivt en uke for tidlig for superbettet. De to neste overnattingene blanka jeg ikke.. Det som var nøkkelen til suksess var å fiske på rett side av swimmen. På tur nummer en leverte høyresiden, tur nummer 2 leverte venstresiden og tur nummer 3 var det høyresiden som var het igjen. Enkel logikk, carp-vice. 


Når endelig stengene var på plass på riktig side leverte dem. Følgende vekter kunne logges etter 2 turer; 4,2 – 2,29 – 4,61 – 4,55- Ny pers var nå 4,61, forrige pers tør jeg ikke snakke høyt om....  Legger ved bilde av den fineste etter min mening. Endelig, nappa det i hvertfall, jeg var på riktig spor. Jeg tok like godt en ny tur til et annet vann, nå som alt var så ”lett”. Det blev faktisk ny pers der og, i form av en veeeeldig fin skjellkarpe. 6990 gram, for en fantastisk følelse.


                                                  Ser akkurat passe gærn ut på dette bildet.

                                                                       God tur hjem!

Etter suksessen ble det totalt 5 nye netter i løpet av høsten fram til rundt medio oktober. Felles for turene var at alle var uten fisk, jeg fikk om ikke annet levert ut litt løsgodis til fisk som ikke var klare for krokagn. Fint med litt teorier igjen, om hvorfor fisken ikke biter. Og desto større motivasjon til å padle rundt i gummibåt for å lokalisere dypere partier, grunner, og plasser som ”selvssagt” leverer fisk til neste år.

Dette litt intense karpetrøkket var en fin warm-up til en karpetur til Frankrike, som jeg hadde gledet meg til i flere uker. Jepp, det beste er å bestille rett før sånn at man ikke trenger å glede seg så lenge. Denne bloggposten begynner å bli lenger enn jeg liker at den er så dere får heller lese noen stikksetninger.

-          Fishmealboilies er ikke lurt å fiske med i størvann, 25 kg fishmealboilies hadde vi med ja..
-          Kjøreturen var ubehagelig lang, neste gang blir det 2 ukers tur.
-          Fant ut at vi burde fiske med tigernøtter den nest siste dagen.
-          HUSK å ta med elmotor hvis det er lov ved vannet, vi bodde på en øy ja....

 Istedenfor å klage mer så takker jeg heller Roger for en veldig hyggelig tur. Lærte masse om mye, så det frister mye å dra tilbake! Største karpe for meg ble 18,7, og største stør ble 14,7.

Avslutningsvis litt bilder
                                                            Den "store" øya vi fisket fra
                                       

                                                                Vi sulta heller ikke ihjel


Nå er det ikke lenge til jeg går i militæret, så man får se hva det bringer. Skal prøve å få lurt inn litt fisking både før jeg går inn og under oppholdet :) God senhøst!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar