mandag 2. desember 2013

Årets første isfisketur!

Da ble det vinter i år også! Jeg hadde planer om å satse litt på ismeite i November og Desember i år, og turene uteble heldigvis ikke. Det har blitt en abbor hittil, på 5 turer, så uttellinga kunne selvsagt vært bedre. Noe av grunnen på litt laber uttelling, er nok at jeg har prøvd nye vann og gjort meg litt bedre kjent i vann hvor isen har lagt seg tidlig.

Startet som ”vanlig” med en tur på nærvannet. Det er et av vannene hvor isen legger seg aller først. Full av guts stilte jeg opp på litt tjukkere is enn året før. Rundt 8 omdreininger med 205-boret skulle til. Fora kjapt opp en plass hvor morten pleier å holde til og etter 30 minutter var agnfisken sikret. Gikk deretter for å sette ut stenger Etter at jeg hadde sittet i stolen i omtrent 10 minutter, så peip det i varsleren. Jeg lister meg bortover den glatte isen og jeg ser at snøret flyr av spolen. ”Her er det bare å gi tilslag!” Fisken butter bra og tar noen meter med line før jeg kjapt ser en flott abborrygg i den glassklare isen!

Abboren geleides fint opp på isen, og den var pen. 1440 gram veide den inn som. Ny vannpers og endelig kilosfisk fra vannet jeg har brukt en del tid på. Deilig!Det skjedde ikke mer denne dagen, men det gjorde heller ikke noe med det resultatet.

Det har blitt noen flere turer etter dette, med kun gjedder som resultat. På den 5te turen denne sesongen derimot så ble Sven Martin fra klubben med på en abbortur. Han hadde lyst til å prøve et vann han hadde grublet litt på i sommer. Han hadde fått en abbor over kiloen der på sommeren, så trua på et ”skogsvann” med halvannen fisk var skyhøy! Vi lovte hverandre hver vår abbor på over halvannen, på første turen, så blanke skulle vi i hvertfall ikke. Det ble ikke blanking, og Sven Martin fikk faktisk 2 abbor, i samme hullet, på under 10 minutter. En av dem var over kiloen, bilde og muligens film kommer i neste bloggpost  ;)

Så får vi i X-cpert ønske alle isfiskere en topp sesong med temperaturer rett under null og solrike dager!

                                           Det skal ikke stå på føret om dagen! Kom dere ut!

2 kommentarer: