torsdag 14. januar 2016

Andreas Johansen sitt fiske i 2015


Januar og februar er ikke den beste tiden for å jakte på storfisk. Drittvær, kulde, mørke, masse snø og tykk is gjorde det mest fristende å holde seg innendørs. Men fiske feber og mye masing Andreas Næristorp fikk lokket meg ut av sofaen og ut på isen.

En av de få fiskene som trives i kald vann og totalt mørke er laken. Den litt dumme ferskvannstorsken er som mest aktiv når det er jævligst å være oppå isen. Snøstorm er perfekt lakevær. Sesongen startet med en tur på Glomma der Næristorp nappa opp en 4+ lake og jeg fikk et rumpetroll. Alt som normalt med andre ord...

Første helga i februar ble brukt i Engerdal’n sammen med Alvdaling og kompis Ole Helgeneseth. Dette ble en tur med mye vær og noe lake. Helga etter ble det ny tur sammen med Næristorp og to lakselorder fra Trøndelag.

Det har blitt en tradisjon med laketur til Engerdaln etter å ha vært der oppe 5 år på rad. Det har blitt 4 kilos lake de tre siste årene. Bare ikke på meg. I år var det lakselord og førstereisgutt Kai Arne som fikk en 4 kilos. Jeg perset flere ganger og endte opp på 3.9 kg. Kanskje jeg runder 4 kilo i år?? 

Lakesesongen til SFK ekspert er oppsummert blogposten til Andreas Næristorp, lenger ned i bloggen, så deler i stedet noen bilder fra turen til meg og Ole.
Dårlig lakevær

Bra lakevær
Ole dunker lake med røyeblink. Funket som f.... Bikkja er imponert.Mars er som vanlig en über treg fiske måned og mars 2015 ble ikke noe unntak. Jeg og Kjell Rambeck hadde en resultatløs men fin tur etter ørret på fjellet og SFK X-cpert slo på stortromma med nok en helge tur til Engerdal. Tok ingen bilder på denne turen men har noen diffuse minner om en sik med navn Prikken som ingen i SFK X-cpert klarte å kroke.
Ble ingen fisk, men fortsatt trivelig på tur.

April ble brukt på røye fiske i Sverige og trolling etter førleks gjedde som allerede hadde lekt.

Mai er måneden da gjeddene leker i Øyerndeltaet og jeg spinnfisker for harde livet, i håp om å få en rognstinn gigant. I år skulle jeg prøve en litt annen taktikk, ved å fiske med seildupp og agnfisk inne i gytevikene. Det funket sånn passe og en utlekt 8 kilos fikk se innsiden av båten. Morten Opsahl var entusiastisk fotograf og håvmester.

Dagen etter var jeg tilbake på spinnfiske kjøret sammen med Næristorp, og vi fikk igjen gjeddene til å gapskratte av våre firetiger jerkbaits. Det var også tid for det årlige linebruddet, og noen forundrede fluefiskere fikk overvære to gubber i en båt, som jager en seildupp med tilhørende gjedde. Fikk til slutt tak i både duppen og gjedda.

8 kilos tatt på seildupp og mort. Foto: Morten Opsahl


Morten koste seg i finværet
Juni er fiske måneden fremfor noen, og i år var det suter som sto på planen. Næristorp var guide og bilen ble satt i retning Telemark. Det ble sjukt mye suter…. Største veide 2840g, ny pers med god margin!

Ny pers! Foto: Andreas Næristorp

Foto: Andreas Næristorp

Juli er en fin måned å stikke til fjells, og i år gikk turen til Finnmark. Den turen regnet mer eller mindre bort, og det ble litt for mange timer i teltet sammen med Vilhelm. Turens høydepunkt var da vi fant ut at forsvarets energi drikk og Jim Beam er en uslåelig kombinasjon.  

August ble brukt til abbor fiske på Finnskogen sammen med Martin Lintorp. Nye og gamle vann ble besøkt og til slutt ble det en ok abbor på 1320 gram. 
Tok på droppet. Digg.. Foto: Martin Lintorp
I september var det igjen tid for gjeddefiske og høydepunktet ble ei gjedde som strekte vekta forbi 11 kilos merket. Metoden var bunnmeite med agnfisk. Kameraet hadde dessverre bestemt seg for å være ufokusert resten av høsten.

11 kilos

9 kilos tiger gjedde som også ville ha agnfisken min

Oktober ble stort sett brukt i Øyern. Trollet en del asp i år og knakk etter hvert en del koder. Det toppet seg med en fin asp på 3.1 kg.  På gjedde fronten var det litt tregere men det løsnet til slutt med ei skikkelig fin gjedde på hele 13.7 kg. Kameraet hadde dessverre tatt kvelden, så ble i stedet en selfie med drømmedama.
Vilhelm tok også turen innom Østlandet og det ble ei stutt og butt dame på han.

Grom Asp

9 kilos tatt under Asp trolling

Asp i enden av lina

Vilhelm med ei stutt og butt dame på litt over 9 kg.

Selfie med årets største gjedde


Gratis passasjer på paravanen
November og desember innehold en god dose drittvær, og tilhørende ikke fiskende dager.
2016 har startet rimelig likt som 2015. Lake fiske i snøstorm der Næristorp får fire kilos lake og jeg får rumpetroll...

Fikk i det minste ei skikkelig fin ismeite gjedde på den første dagen med mildvær i 2016.

11180 gram og 115cm. God start på 2016!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar