søndag 23. desember 2012

Førjulsnøkk

Har i grunnen aldri fått noe sving på isfisket i førjulsstria. For mye annet som krever tiden, så sjelden jeg får ut fingern før utpå nyåret. Det var mao duket for et bonuspass av de uvanlige da ting var i rute på jobben/heimen og fredagen kunne bookes isen. Da Juniors ledet an av konk.mester Sollien hadde bægga fin fisk på Lyseren torsdagen (rapport i anmarsj?) måtte valget falle på noe litt mindre mainstream. Nøklevann er et nærvann som lenge har hengt over oss, delvis grunnet min veileder professor Tor's bekreftelse av noe jeg antok var en skrøne. Bekreftelsen kom i form av et scannet foto fra hans nedstøvete fotoalbum fra 70-tallet, som så slik ut: (uten hans samtykke, tilgi meg Tor..)

unge Tor med tunge borrer, dessverre  garnet og kakket..
Det vil nok bli mange turer hit før noe slikt dukker opp igjen, men selv om vannet nok har endret seg mye siden 70-tallet, lurer det garantert spennende ting i dypet på Nøkle, som fortsatt er et ubleket lerret hva gjelder storabbor-satsing.

For å gjøre en lang historie kort ble det en prima blænketur av de vanlige. Simen, litt før utpå isen og et annet sted på vannet, lurte opp en steike ørret og en gjedde før jobbplikter kalte. Øystein knep en slinka og bommet på to hissige runs (ørret?), mine alarmer forble døde.. Digg å være utpå lell, i trivelig selskap, fint vær og med kaffe på termos..

Øystein og Simen diskuterer krokmontering..

en xcpert er alltid korrekt uniformert

forhåpentligvis mer av slikt framover


God jul folks!

Dr Sven


1 kommentar: