tirsdag 11. desember 2012

Første ismeiteturen for juniorene!

Jeg og Edvard har lenge venta på at isen skulle legge seg. Det kom derfor noen sommerfugler i magen når det var meldt minusgrader fra onsdag. Jeg var oppe for å sjekke isen på fredag. Jeg kunne gå ut på den, men når jeg tok fraspark, ga den en lang sprekk. Den var ikke så tjukk. På lørdagen testa vi et lite vann som skulle inneholdt mort, abbor og gjedde. Vi fikk ingen av delene. Vi flytta oss derfor videre til abborvannet. Isen var sikker på rundt halve vannet og morten var usannsynlig kjip. Jeg fikk en, på kikkefiske (!!) På søndagen var isen lagt på seg ganske mye. Hvertfall nok til at jeg og Edvard kunne gå på den (Mr. Lett og Superlett). Vi gikk ut på plassen som leverte mort i fjor, fora opp og bagga etter en snau halvtime. Digg med agn.


Vi satt ut stenger, og fiska mort. Det tok ikke lang tid før det runna og Edvard kunne fortelle om en abbor som jobba bra. Jeg var selvsagt supergira. Det var den største abboren jeg har sett live fra vannet. Abboren ble målt og den var lang. 46,5 cm, vi tippa da litt ”beskjedent” 14-15 hekto. Det var den ikke(!). Vektene viste henholdsvis 1260 og 1250. Derfor ble den 46,5 og 1250.Det skjedde ikke mer, og rundt klokka 2 ble det merkbart kaldere, og vi dro pulkene hjemover igjen.

Fornøyde etter årets første ismeitehelg. Nå drømmer hvertfall jeg om høytrykk og en par minusgrader. Langtidsvarselet melder om regn til helga. Der forvant den drømmen....


4 kommentarer:

 1. Konge, gutta! Grattis med fin borre!
  SvenM

  SvarSlett
 2. Fin abbor! Og grattis med ny blogz!

  SvarSlett
 3. Fin fisk, og det skal bli spennende å følge med hva som skjer på bloggen.

  SvarSlett